Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Joost Dourleinkazerne(JDkaz) is er op vrijdag 6 oktober jl. een reünie georganiseerd voor alle (voormalige) medewerkers van de kazerne. ’s Ochtends om 9:00 uur verzamelden alle belangstellenden op steiger 5, naast de TESO in Den Helder. Op de oproep reageerden zo’n 200 oudgedienden die vanaf Den Helder met landingsvaartuigen naar de Mokbaai werden overgebracht.

In de sporthal verzamelde de groep en werd de reünie geopend met een korte toespraak van de kazernecommandant LTKOLMARNS Posthumus waarna verdere uitleg over het vervolg van de dag volgde. Onder het genot van een kop koffie was het vooral een feest van herkenning.

De dag werd gekenmerkt door een gevarieerd programma met een rondvaarten en demonstraties van diverse oude en nieuwe vaartuigen, moderne bewapening en materieel. Uiteraard mochten de vaartuigen van Stichting KTL op deze dag niet ontbreken. Voor de meeste reünisten waren juist dit de vaartuigen waar zij zelf in een grijs verleden mee hebben gevaren.

Tussen de middag was het voor iedereen genieten van een zogenoemde ‘blauwe hap’. De dag werd uiteindelijk afgesloten met een hapje en drankje in het manschappenverblijf.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Het was uiteindelijk nog tot laat in de nacht onrustig aan de Mokweg 18.

Foto’s gemaakt door Buddy Freedt. Meer foto’s vind je op de website buddysport.nl