Op deze voornamelijk regenachtige dag was ondergetekende met echtgenote afgereisd naar den Helder om aanwezig te zijn bij de commando overdracht. Hier was ook onze secretaris Gert met echtgenote reeds aanwezig.
Na ontvangst in gebouw Albatros werden we naar de tribune gebracht alwaar onze demissionair minister van defensie en de scheidend- en aantredend commandant der zeestrijdkrachten speeches hebben gehouden.

Het programma voorzag tevens in de diverse muzikale elementen en het verrichten van de bekende ceremoniële verhandelingen. Na de overdracht werden we ontvangen op de Zr Ms Johan de Wit alwaar de receptie was georganiseerd.
Als laatste activiteit werd de scheidend Commandant der zeestrijdkrachten weg geroeid in de admiraalssloep waarmee de dag ten einde was gekomen.

Rick van den Heuvel