Varen met stichting KTL
Algemeen
De stichting Keep Them Landing bestaat nu alweer meer dan 15 jaren en houdt zich bezig met het in beheer krijgen, het onderhouden en operationeel tonen van historische landingsvaartuigen. Met een groot aantal enthousiaste vrijwilligers, veelal oud mariniers en oud marine mensen is de stichting in staat gebleken thans te kunnen beschikken over 5 landingsvaartuigen.
Presentatie
Sinds de oprichting worden de vaartuigen soms statisch, maar veelal operationeel aan het publiek getoond tijdens een aantal defensie gerelateerde evenementen, zoals de Marinedagen, Veteranendag en andere Marine historische gedenkdagen. Maar ook tijdens diverse grote en kleinere Maritieme evenementen zoals de Wereldhavendagen Rotterdam, Sail Amsterdam, Vlissingen, Stoom Almere en ‘39-‘45 in Medemblik.
Algemene inzetten
Tijdens die evenementen geven we demo’s, varen met publiek rond maar leveren ook ondersteuning vanuit de organisatie ten aanzien van VIP’s, logistiek of vanuit veiligheid en bewaking. Wij worden ingezet door de overheid, organisaties, bedrijven en particulieren.
Diverse combinaties en of thema’s
Onze landingsvaartuigen worden altijd ingezet met minimaal 3 bemanningsleden. Soms treden we op met een re-enactmentgroup die in diverse oude uniformen landingen naspelen. Ook een combinatie met de stichting Catalina (een historisch nog vliegend watervliegtuig) is mogelijk compleet met waterlandingen en -starts.
Alles is mogelijk voor een geslaagde dag
Zoals bekend is voor Mariniers en de Marine niets te dol, ook als zij inmiddels de dienst hebben verlaten. Dus voor uw evenement, bedrijfsfeest of andere actiedag kunnen wij alles samen met u regelen. Een landing zelf uitvoeren, navigeren, een barbecue op een strandje en een kleine fysieke inspanning met serieuze commandanten …! Kortom groepsbinding, fysieke inzet, fun, ontspanning met een bijzondere ervaring zijn onze ingrediënten.
Veiligheid, onmogelijkheden en voorbereiding
Voor het slagen van elk evenement en elke inzet gelden voor ons een aantal uitgangspunten. Immers, wij moeten uw en onze veiligheid kunnen garanderen. De uitvoering moet op grond van alle relevante informatie perfect kunnen worden geprogrammeerd zodat alles in de puntjes wordt geregeld. Goede informatie uitwisseling, een goede voorbereiding en weten wat niet mogelijk is geeft een geslaagd en veilig evenement.
Overmacht en afbreken inzet
Onze inzetten zijn weer en water gerelateerd. Dat is de enige factor waarop wij geen invloed hebben. Te harde wind, noodweer, zware zeegang, hoge golven en te sterke stroming zijn zaken die ons kunnen overvallen (zijn te voorspellen maar kunnen soms onvoorspelbaar zijn) waardoor de schipper moet besluiten het evenement of de inzet onmiddellijk te stoppen of niet door te laten gaan. Dit moet u van te voren weten. Immers het veiligheidsrisico wordt dan voor ons te hoog. Dat geldt natuurlijk ook voor ons en onze materialen.
Wij vertellen dit standaard aan geïnteresseerden of aan mensen die serieus voor een evenement van onze inzet en mogelijkheden gebruikt willen maken.
Vergoeding
Voor een inzet vraagt de stichting KTL een vergoeding. Deze bestaat uit brandstofkosten en kosten voor onderhoud van de vaartuigen en andere materialen. De bemanning rekent op een natje en een droogje van de organisatie tijdens het evenement en, indien van toepassing een passende nachtaccommodatie. De vergoeding dient voor 50% voorafgaande aan het evenement betaald te worden en 50% binnen 14 dagen na afloop van het evenement. Uiteraard gaat alles in goed overleg met u als opdrachtgever in de eerste bespreking.
Wij wensen u – mocht het komen tot een inzet – een behouden vaart en een ontspannen evenement, samen met ons!
Varen met de KTL? Vraag naar de mogelijkheden.