Afgelopen dinsdag bracht de commandant van de Van Ghentkazerne, de luitenant kolonel der mariniers Jan ten Hove, vergezeld van de werkgroep ‘L9520’, een werkbezoek aan KTL. Het doel was het bekijken van onze gerestaureerde LCA MK1 L9513.

De aan de Toepad in Rotterdam gelegen Van Ghentkazerne is door inspanningen van twee weldoeners in het bezit gekomen van de L9520, een van de zusterschepen van de L9513. Het vaartuig zal onder leiding van de hiervoor opgerichte werkgroep ter plaatse worden opgeknapt om op termijn de, door KTL uitgeleende L9521 te vervangen. Het is de bedoeling dat er een sokkel wordt aangelegd waarop de L9520 zal worden neergelegd als poortwachter van de kazerne.

Na ontvangst met koffie in de vergaderruimte van Gerard Manshanden van Fishflow Innovations, het bedrijf dat de technische restauratie van de L9513 voor haar rekening heeft genomen, werd er een korte presentatie verzorgd die inzicht gaf in het verloop van de restauratie.
Vervolgens werd er een bezoek gebracht aan de L9513, waarbij het gezelschap onder begeleiding van Gerard Manshanden en de voorzitter rond en in het vaartuig konden kijken. Het gezelschap toonde zich duidelijk zeer onder de indruk van de restauratie, welke de L9513 had ondergaan.

Na het bezichtigen van de L9513 werd er nog een kort bezoek gebracht aan de LCVP’s MK2 die aan de kade van het voormalig instituut der Koninklijke Marine in de Westerhaven hun vaste ligplaats hebben.

Het bezoek werd met een lunch afgesloten bij muziekcafé Brakeboer aan de Oosterhaven, waarna het gezelschap met gevulde magen weer voldaan huiswaarts keerden.