Dit jaar was KTL uitgenodigd om op de Mariniersdag 2023 de rondvaart te verzorgen en wel met 2 landingsvaartuigen. Dit kwam door de overweldigende belangstelling van vorig jaar. 6 vrijwilligers vertrokken al om half 8 ’s ochtends vanuit Medemblik om ’s avonds pas om half 9 te arriveren in Rotterdam.

De volgende ochtend waren zij al vroeg op het stadsstrandje achter de van Ghentkazerne voor een strandverkenning. Omdat het een mooie zonnige dag beloofde te worden werd er besloten om de voorste kap er af te halen zodat de bezoekers een beter uitzicht zouden hebben.

In totaal werden er 7 rondvaarten gedaan en er werd door iedereen met volle teugen genoten. De verhalen van vroeger over Texel en de amfibische opleiding vlogen over en weer. Ook voer onze beschermheer, generaal Jan Hut, de Commandant van het Korps Mariniers, een tochtje met ons mee. De Voorzitter van het COM, Piet Kruithof, kwam ook nog even langs om te kijken of alles naar wens verliep.

Aan het einde van de dag werd besloten om alvast de thuisvaart aan te vangen zodat we zondag eerder thuis zouden zijn. Overnachten in de boot op een stretcher ter hoogte van Loenersloot, gewoon langs een kade waar de hele nacht grote binnenvaartschepen voorbij voeren in het Amsterdam-Rijnkanaal. Het hoort er allemaal bij.

Zondag verder met de thuisvaart en ter hoogte van het Paard van Marken sloeg het noodlot toe. De v-snaar van de L32 brak. Gelukkig was er een reserve aan boord maar die brak ook na 5 minuten. Er was dus meer aan de hand. Dus gewoon de L32 langszij op sleeptouw genomen en hierdoor kregen we in de Krabbegatsluis van Enkhuizen voorrang bij het schutten. Om half 6 waren we in onze thuishaven in Medemblik waar 1 van onze techneuten, die ook in Medemblik woont, ons al op stond te vangen. Weer een weekend om niet te vergeten!