Op 4 november 2022 is na een ziekbed op 38 jarige leeftijd de korporaal van de mariniers verbindingsdienst Olger van Doorn overleden. 

Op vrijdag 12 november 2022 is Olger gecremeerd.  Het was de wens van Olger en zijn ouders dat zijn as vanaf een LCVP zou worden verstrooid op het IJsselmeer in het bijzijn van familie en vrienden. 

Op vrijdag 7 juli 2023 hebben wij de wens van Olger in vervulling kunnen laten gaan. Na afvaart vanuit de haven in Medemblik met 2 LCVP’s  en 3 FRISC vaartuigen van SATG werd er koers gezet naar het IJsselmeer.  Op locatie aangekomen werd door de ouders van Olger zijn as te water gelaten. Nadat door tamboer van het korps mariniers Ryan het signaal taptoe was geblazen werd er een minuut stilte in acht genomen.   Vervolgens werden er door de ouders  familie en vrienden rode rozen in het IJsselmeer gegooid.  De bemanning van de FRISC’s gaven een eerbetoon met een salvo met de MAG en ontstaken rode rookpotten. 

 

Hierna voeren wij terug naar de haven van Medemblik. In café Brakenboer was er nog in informeel samenzijn met mooie woorden van dank aan alle aanwezigen  en deelnemers door de Coördinator van het Mariniers Uitvaartteam Wil Pleister die zijn betoog afsloot met: Goede reis naar Wolk 1665 Olger. R.I.P. QPO.