Op scheepswerf Brouwer kreeg brigadegeneraal der mariniers Jeff Mac Mootry landingsvaartuig L9530 overgedragen.

Dit nostalgische landingsvaartuig wordt de nieuwe “poortwachter” bij de ingang van de nieuwe marinierskazerne te Nieuw Milligen.

De L9530 was eerder in bezit van onze stichting en geschonken aan de scheepswerf eigenaar. De huidige schenker en voormalig eigenaar van de scheepswerf Nico Post is in 2020 overleden, maar het was zijn laatste wens dat deze LCVP een goede plek zou krijgen. In samenspraak met Nico is toen besloten dat de nieuwe marinierskazerne hiervoor de ideale plek zou zijn.

 

Terwijl de snoeiharde wind in onophoudelijke stoten tegen de amfibische werkpaard beukte werd de sleutel van het vaartuig in het bijzijn van de familie Post, onze voorzitter Rick en hoofd PR team Jack op symbolische wijze door de weduwe overhandigd.

Korps Mariniers Korps Mariniers
Qua Patet Orbis

Tekst: Rick van den Heuvel van Varik
Foto’s: Cynthia Leiwakabessy