Door de coronacrisis zijn de tijden veranderd. Bij de Stichting Keep Them Landing, gelieerd aan het Korps Mariniers en onderdeel van het Varend Erfgoed Koninklijke Marine, merken ze dat ook.

Evenementen waarbij de historische landingsvaartuigen van KTL worden ingezet zoals de Marinedagen, SAIL en de Wereldhavendagen zijn afgelast. De inkomsten van de stichting zijn daarom grotendeels opgedroogd. De vele oud-mariniers onderhouden de landingsvaartuigen nu goeddeels met eigen middelen, maar deze pot is niet oneindig.

Per 23 oktober aanstaande komt daarom kolonel der mariniers Jan ten Hove de stichting versterken. Hij wordt de ‘Special Representative’ van de Stichting KTL. Kolonel der mariniers Ten Hove is momenteel commandant van het Marine Training Command te Doorn. Met advisering en coaching zal Ten Hove de stichting ondersteunen bij de koersbepaling en de activiteiten meer marktbestendig maken. 

De officiële ceremonie is uitgesteld vanwege de huidige COVID-19 maatregelen, maar wordt georganiseerd zodra dit weer kan. Het bestuur zal kolonel Ten Hove dan een passend welkomstgeschenk geven, een traditie binnen KTL.