Afgelopen weekend hebben 2 bemanningen met inzet van  2 LCVP’s de viering van 130 jaar koninklijke marine reserve ondersteund. Op vrijdag 15 maart 2024 vertrokkken de L9432 en L9434 rond 08.00 uur naar Rotterdam. Bert, Klaas en Cor waren de bemanning van de L9434 en Arno, Jan, Cees en Loe bemanden de L9432.

Bij een frisse wind ZZW –  5 Bft voeren wij via IJsselmeer met flinke deining, Markermeer, Amsterdam Rijnkanaal waarna een stop bij Beatrixsluis voor een blauwe hap van tante Collie. Door over de Lek en Nieuwe Maas naar Rotterdam, aankomst Marinahaven rond 20.45 uur. Onderweg, dit terzijde, verliest Loe zijn mariniersbaret vanwege een plotse windvlaag. Niet passagieren, maar een gezellig samen zijn op de L9434, waarna onze luxe bedden opgezocht.

De volgende dag rond 11.30 uur vertrokken naar afgesproken strandje ter opwachting voor een rondvaart van de reünisten KMR. In totaal hebben we 5 rondvaarten uitgevoerd, waarna we met toestemming van de organisatie rond 15.30 uur weer vetrokken naar onze tussenstop jachthaven De Peiler – Vianen. Hier zijn de de LCA’s weer bijgetankt.

Na een goede maaltijd in het restaurant van de jachthaven te hebben genoten (en een kleine after party) zijn we gaan pitten. Zondag rond 08.00 uur de motoren weer gestart en afvaart richting thuishaven. Aankomst Medemblik, 16.30 uur. Wij kijken allen terug op een geslaagde trip.