Tijdens Sail Den Helder maakte KTL op 30 juni samen met collega’s van de amfibische eenheid van het Britse korps mariniers deel uit van de amfibische transporteenheid die de Britse staatssecretaris van defensie James Cartlidge en onze minister van defensie Kasja Ollongren hebben getransporteerd naar de HMS Albion.

Nadat het gezelschap met een helikopter werden afzet op de berghaven van de marinehaven zijn ze na een veiligheidsbriefing geëmbarkeerd op een LCVP mk5 waarna deze, geflankeerd door 2 LCVP’s MK2 de overtocht naar de HMS Albion maakten. Bij aankomst werd de LCVP met de delegatie aan boord in de davits naar boven gehesen waar er gedebarkeerd werd.

Het gezelschap was op deze dag bij elkaar gekomen voor het 50 jarige samenwerkingsverband UK/NL landingforce tussen het Britse en Nederlandse korps mariniers te memoreren en de voortzetting van dit samenwerkingsverband te onderschrijven.

Al met al een gedenkwaardige inzet voor onze mannen..