De motor van de L9533 is door CLAS in de herstelwerkplaats te Leusden geheel gereviseerd en getest en afgelopen vrijdag overgedragen aan KTL.

Vervolgens is de motor door de transportafdeling den Helder vervoerd naar de werkplaats in Medemblik waar de laatste zaken compleet gemaakt worden zodat de motor kan worden geconverteerd naar een hybride brandstof systeem waarbij waterstof in combinatie met diesel kan worden gebruikt.

De motor zal na deze conversie emissie- arm zijn. Hiermee dragen we als stichting, in samenwerking met Inerc BV bij aan de wetenschappelijke ontwikkeling van emissie arme voortstuwingsbronnen in o.a. militaire transportmiddelen.

Hierbij een woord van dank voor de belangrijke technische ondersteuning van het team van CLAS MATLOGCO en de transportfaciliteiten van onze marine collega’s.