Uncle Beach: Donderdag 24 oktober gingen 8 vrijwilligers van Keep Them Landing richting Vlissingen om vrijdagmorgen vroeg de 2 landingsvaartuigen te water te laten die een week eerder via Medemblik en Den Helder vervoerd werden naar de werf van Damen in Vlissingen.

Bij aankomst stond de kraan al gereed en kon het eerste vaartuig te water m.b.v. het werfpersoneel. Omdat de vaartuigen bij de werf Amels moesten komen te liggen konden we gelijk een klein stukje varen over de drukbevaarde Westerschelde. Gelijk al bij het vertrek had de L9532 problemen met de roerstandaanwijzer zodat de machinist direct aan de slag kon om het te repareren.

Zaterdagochtend met een opleidingsklas van het Korps Commandotroepen uit Roosendaal hebben we een oefenlanding gemaakt op het zgn. Badstrand van Vlissingen. Dit verliep al gelijk redelijk goed zodat het maar bij 1 oefening bleef. De mannen hadden veel mazzel vanwege de hoge waterstand, alleen de voeten werden nat ! SEMPER HUMIDI PEDES, laat dat nou net onze wapenspreuk zijn.

Vanwege de ruwe golven en de toch wel stevige wind, het was allemaal gelukkig binnen onze veiligheidsstandaard, werden er toch nog een aantal kandidaat-commando’s gekieteld door Neptunes zodat zij met hun hoofd in de putsemmer zaten. Wanneer er 1 gaat volgt een 2e meestal snel. Uiteraard mochten ze het zelf opruimen.

Na een kleine vertraging konden we toch eindelijk aan de slag voor de officiële herdenkingslanding voorafgegaan van een fly-by van een oud vliegtuig. De landing op de dijk van Uncle Beach verliep zoals het moest volgens het boekje en er stonden heel wat genodigden en andere belangstellende op de dijk.

Na de landing de 2 landingsvaartuigen weer terug gevaren naar Damen alwaar ze uit het water werden gehesen om de komende dagen opnieuw terug gebracht te worden per dieplader naar Den Helder en daarna opnieuw terug te varen naar onze thuishaven Medemblik.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde samenwerking met het KCT en het verfraaien van de herdenking van de Slag om de Schelde.