Forteiland Pampus veranderde 26 september 2018 voor de derde keer in een Angel Island voor ondernemers en investeerders.

Angel Island maakt onderdeel uit van Amsterdam Capital Week, het Amsterdamse funding-evenement dat 26 september jl. heeft plaatsgevonden. KTL ondersteunt samen met en mede uit naam van het “korps mariniers tijdens dit event de organisatie. KTL-ers waren zogezegd weer even in actieve dienst.

Ook het Korps mariniers is op zoek naar nieuwe innovaties. Naar verwachting zal in de toekomst een steeds grotere samenwerking nodig zijn tussen civiele bedrijf en het defensie apparaat. Veel informatie(bronnen) is zeker door de digitalisering juist beschikbaar bij het bedrijfsleven welke zeer bruikbaar is bij de “moderne Warfare” Artificial Intelligence, een thema op één van de 9 schepen wordt als zeer interessant gezien. Doelgroep zijn de 500 founders en investeerders die op een van de negen boten (of kitesurfend) arriveerden op het groene vlekje in het IJ-meer. Werd het fort eind 19e eeuw gebouwd om aanvallen vanuit de Zuiderzee af te kunnen slaan, tijdens Angel Island (thema dit jaar: ‘Circus X Military’) biedt het fort bescherming tegen assholes, naambadges, pitches en pakken-met-stropdas.

“We zijn ondernemers, we houden niet van regels, en zouden die waarschijnlijk toch verbuigen – maar we hanteren wel een paar principes die bepalen hoe we ons werk doen”, schrijven de organisatoren van Angel Island, een event dat woensdag plaatsvond in het kader van Amsterdam Capital Week.

De sfeer is er vooral ontspannen, intiem en – dankzij ontbreken van naambadges – egalitair. Het fenomeen ‘heidagen’ bestaat natuurlijk niet zomaar. Werken in de natuur, dus ver weg van kantoor, bevordert het samen tot nieuwe inzichten komen. Zie daar het succes van Angel Island, dat dit jaar al voor de derde keer plaatsvindt. Ondernemers en zogeheten angel investors – rijke particulieren die willen investeren in veelbelovende startups – ontvluchten de stad om op het eilandje Pampus zaken te doen. Uiteindelijk moet dat leiden tot groeigeld voor startups, zo gaat het idee.