Op donderdag in alle vroegte verzamelden 10 vrijwilligers van KTL in Medemblik bij de vaartuigen om rond half 8 ‘s ochtends te kunnen vertrekken richting Rotterdam.

Het eerste deel van het traject liep langs Zaandam om aldaar de L34 op de werf voor onderhoud achter te laten. Met de L32 en L33 verder op stap via het Amsterdam-Rijnkanaal, de Beatrixsluis bij Vianen de rivier de Lek op om zo verder af te zakken naar Rotterdam. Wij mochten de vaartuigen bij de Rotterdamse zeehavenpolitie afmeren en per busje werden wij vervoerd van de Van Ghentkazerne. Dit was voor menig van ons al een hoogtepunt omdat wij daar voor het laatst hadden geslapen ten tijde van de opleiding in de vorige eeuw! Na 12 uur varen en een afzakkertje op de kazerne sliepen wij snel in.

De volgende ochtend 06.15 uur ‘overal‘ omdat we alweer vroeg aan de Parkkade bij de Euromast moesten zijn voor een briefing met alle betrokken vaartuigen van de KM-demo.
Alle 3 de dagen heeft KTL 2x per dag de demo meegevaren, zonder enig probleem. Het 2e vaartuig heeft zich hoofdzakelijk beziggehouden met rondvaartjes voor deze en gene en watertransport opdrachten uitgevoerd t.b.v. de Koninklijke Marine.

Op maandagochtend weer vroeg terug naar Medemblik alwaar wij ’s avonds om 19.00 uur aankwamen. Toch weer een tocht van bijna 12 uur varen achter de rug. We hebben weer genoten en KTL bij de KM weer in een goed daglicht gezet.