In het weekend van 17 en 18 juni ging Medemblik voor even 77 jaar terug in de tijd.
Met honderden re-enactors werd Medemblik herdacht zoals het er in WOII er aan toe is gegaan. Bij Meelmolen de Herder is een heuse veldslag nagespeeld.

Twee landingsvaartuigen van Stichting KTL speelden dit weekend een prominente rol. Met de landingen op het strand van de Vooroever werd de eerste aanzet gedaan om de Duitsers uit Medemblik te verdrijven .

Voor het publiek was dit een bijzondere gebeurtenis waarbij de veldslagen, wat vaak gepaard ging met veel rook en harde knallen, van dichtbij goed te volgen was. Een happening wat op deze wijze zeker voor herhaling vatbaar is!

De stichting Keep them Landing was dit jaar bijzonder verheugd met het bezoek van onze beschermheer Brigadegeneraal van Sprang. Hij heeft kennis genomen van de zeer betrokken en professionele manier waarop de vrijwilligers van stichting KTL uitvoering geven aan hun taak.